START VANDAAG EEN POEDERCOATING BEDRIJF

  • Bezit jij binnenkort Poedercoatings.nl en Poedercoatings.be?
  • Domineer de Benelux poedercoating markt online.
  • Van grote staalconstructies tot fietsframes; alles is mogelijk met poedercoating!

Poedercoating is een elektrostatisch proces. Tijdens het poedercoaten kan het poeder op diverse manieren aangebracht worden op metaal. Bijvoorbeeld met een spuitpistool, in dompelbaden, in sproeitunnels of poedercabines. Poedercoaten is mogelijk in vele kleuren. Gepoedercoate objecten dienen te worden uitgehard in een oven waarbij de poederdeeltjes onder invloed van de warmte eerst vloeibaar worden en daarna uitharden tot een prachtige duurzame coating.

Het meest belangrijke doel van poedercoaten is het beschermen van objecten en producten tegen invloeden van buitenaf.

Poedercoating heeft ongekend veel mogelijkheden en kan toegepast worden op talloze onderwerpen, van groot tot klein, voor toepassingen buiten of binnen. Het poedercoaten van kleinere onderdelen en consumenten producten is enorm in opkomst. Denk aan het poedercoaten van fiets- en auto onderdelen, skateboards, lichtarmaturen, frames van de brommers, velgen, radiatoren, kleine metalen meubelen, kranen en veel meer. Maar ook stalen hekwerken, aluminium kozijnen, deuren en landbouwmachines kan je verduurzamen. Door recente innovaties is het zelfs mogelijk om houten objecten te poedercoaten.

Jazeker! Heel belangrijk voor de spectaculaire ontwikkeling van poedercoating is een maatschappelijk veranderde manier van denken. In plaats van het doorlopend aanschaffen van nieuwe producten kiest men steeds meer voor verduurzamen, behouden en conserveren. Denk aan de overheid, productiebedrijven, leveranciers van medische apparatuur, automotive branche maar ook aan particuliere fiets en brommer bezitters die ook liever gaan voor opknappen dan voor opnieuw aanschaffen.

Poedercoating is sterker en milieuvriendelijker dan verf en behoeft weinig onderhoud. Een gepoedercoat object kan tot wel 15 jaar meegaan voordat er gerenoveerd moet worden. Daarnaast is poedercoaten een veilig en schone manier van werken en zelfs relatief onervaren starters bereiken van meet af aan goede resultaten.